Nederlands

Luchthaven van Southampton – essentiële informatie

Ons motto is ‘Eenvoudig, Snel en Vriendelijk’. We hopen dat deze informatie u wegwijs maakt op de Luchthaven van Southampton op een eenvoudige en aangename manier.

Bij aankomst in de Luchthaven van Southampton

Waar moet u heen

Eenmaal in de terminal, volg de borden ‘aankomst’ (‘arrivals’). Als u met een internationale vlucht aankomt, moet u door de paspoortcontrole en douane.

Paspoortcontrole

Bij het loket voor de paspoortcontrole zal een agent van de grenspolitie u vragen om uw paspoort voor te leggen, evenals alle andere documenten die u nodig heeft voor uw bezoek. Vergeet niet dat uw paspoort geldig moet zijn gedurende de hele periode van uw verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over de vereisten om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, bezoek de website van de Grenspolitie.

Douane

Als uw vlucht in de EU begon, gebruik dan de blauwe uitgang (tenzij u iets moet aangeven). Indien niet, gebruik dan het rode kanaal (goederen aan te geven) of het groene kanaal (niets aan te geven). Ga naar het informatiepunt van de douane indien u twijfelt.

Departures

This page automatically updates

Time Flight no. Departing to Status
13:15 GR657 Guernsey Scheduled Save flight
13:20 SI351 Jersey Scheduled Save flight

Last updated on 5-4-2020 at 20:11

Arrivals

This page automatically updates

Time Flight no. Arriving from Status
12:45 GR656 Guernsey Scheduled Save flight
12:50 SI350 Jersey Scheduled Save flight

Last updated on 5-4-2020 at 20:11

Vervoersmogelijkheden in de Luchthaven van Southampton

Vanuit de Luchthaven van Southampton kunt u gemakkelijk doorreizen naar Londen en het zuiden van Engeland.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven vinden in het gebouw waar alle autoverhuurbedrijven zich bevinden, direct aan de overkant van de terminal. Voor meer informatie over de verhuurbedrijven in de luchthaven en om een auto te reserveren, kunt u onze autoverhuurpagina bezoeken.

Taxi’s

Taxibedrijf: Checker Cars

Het ophaal-en afzetpunt van taxibedrijf Checker Cars bevindt zich direct bij de uitgang van het terminalgebouw.

Zoek reistijden en tarieven

Treinen 

Treinbedrijf: South West Trains

De Luchthaven van Southampton heeft één van de beste verbindingen tussen trein en vliegtuig in Europa. Het treinstation ‘Airport of Southampton (Parkway)’ ligt op amper 99 stappen van de terminal. Sla linksaf bij de hoofduitgang en u ziet het station recht voor u.

Er zijn vlotte verbindingen naar Londen, Winchester, Southampton en de rest van het VK vanaf het treinstation ‘Airport of Southampton (Parkway)’. Met de trein bent u in amper 90 minuten in Londen en er zijn elk uur tenminste twee treinen.

Zoek reistijden, dienstregelingen en tarieven

Bussen

Busbedrijf: Uni-Link

Busbedrijf Uni-Link haalt u op en zet u af net buiten het terminalgebouw. Er zijn overal bushaltes in en rond Southampton.

Zoek reistijden, busnetwerken, dienstregelingen en tarieven

Inchecken in de Luchthaven van Southampton

De incheckbalies bevinden zich direct in de terminal als u bij de hoofdingang binnenkomt. Volg het uitgangbord ‘vertrek’ (‘departures’) dat u naar de linkerkant van het gebouw leidt.

Check-in tijden

Controleer uw ticket of neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij. De algemene regels zijn als volgt:

 • Internationale vluchten – inchecken twee uur vóór de geplande vertrektijd.
 • Vluchten binnen het VK en Ierland – inchecken één uur vóór de geplande vertrektijd.

Online check-in

Wanneer u van de Luchthaven van Southampton vertrekt met één van de volgende luchtvaartmaatschappijen kunt u online inchecken. Maar zelfs dan moet u ruim op voorhand op de luchthaven zijn – let goed op de tijden die uw luchtvaartmaatschappij aangeeft om uw bagage af te geven, om uw instapkaart op te halen en om bij de gate te zijn waar uw vlucht uit vertrekt.

Lees meer over de check-in, inclusief de self-service check-in en de toegestane bagage

Veiligheid in de Luchthaven van Southampton

Ons doel is om een wachttijd van minder dan 5 minuten te hebben bij de veiligheidscontrole. De volgende informatie zal u helpen om uw reis voor te bereiden vóór uw vertrek.

Voor vloeistoffen geldt de 100ml-regel

Er zijn wettelijke beperkingen van toepassing op vloeistoffen in de handbagage. De volgende beperkingen zijn van toepassing op alle vloeistoffen, crèmes, gels, pasta’s, inclusief flesjes drank, voedingsproducten, lotions, parfums, cosmetica en toiletartikelen.

 • De vloeistofhouders mogen een maximuminhoud hebben van 100ml. Vloeistoffen in houders met een capaciteit van meer dan 100ml zijn niet toegestaan (zelfs als de houder maar halfvol is).
 • De vloeistoffen moeten worden voorgelegd voor de screening in een zakje met de volgende eigenschappen:
  1. Doorzichtig en hersluitbaar 
  2. Niet groter dan 20cm x 20cm (8in x 8in)
  3. Het zakje moet makkelijk sluitbaar zijn met alle items erin.

Elke passagier mag maar één zakje met vloeistoffen meenemen.

De volgende uitzonderingen kunnen worden gemaakt op de 100ml-regel:

 • Babyvoeding of babymelk: Gelieve alleen mee te nemen wat u nodig heeft voor de reis. Er kunnen aanvullende tests worden uitgevoerd.
 • Vloeibare medicijnen: Er kan u worden gevraagd om te bewijzen dat u de medicijnen nodig heeft voor uw reis. Er kunnen aanvullende tests worden uitgevoerd.

Veiligheidsscreening

Zowel u als uw handbagage zullen worden gescreend bij de veiligheidscontrole. U zult uw tas, uw persoonlijke bezittingen en een aantal kledingstukken in een bakje moeten leggen dat dan door een X-ray toestel wordt gescreend.

 • Laptops en grote elektrische apparaten moet u uit uw tas halen en apart in het bakje leggen.
 • Bewaar muntstukken, mobiele telefoons en andere kleine items in uw jas of in uw handbagage.
 • Leg uw handbagage, uw jas en uw broekriem in een bakje.
 • Leg mogelijke vloeistoffen, nadat ze correct zijn verpakt in een gesloten zakje, in het bakje maar houd ze apart van uw andere bezittingen.
 • Kinderwagens, looprekken en rolstoelen zullen eveneens worden gecontroleerd.
  Om tijd te besparen raden wij u aan om alleen de dingen die u nodig heeft tijdens de vlucht in uw handbagage te stoppen.

Lees meer over veiligheid in de Luchthaven van Southampton, inclusief tips over het meenemen van geschenken, verboden artikelen en veelgestelde vragen. 

Book your trip

Book ATOL protected flights and hotels from or to Southampton Airport.

Book a flight Fly to exciting destinations from your local airport

Hampshire

Lees meer over Hampshire en het gebied rond de Luchthaven van Southampton